Recent

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Η σκακιέρα των διοικητικών

Έχοντας ταλαιπωρηθεί όπως όλοι σας τόσους μήνες με τα διοικητικά του Παναθηναικού θα προσπαθήσω να αναλύσω όλα τα δεδομένα για να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε και τι έχουμε να περιμένουμε ματά και την τιμωρία της uefa...
Αδαμάντιος ΠολέμηςΗ υπόθεση του δανείου που παλεύει ο Πολέμης είναι από τις πλέον καθαρές σε αυτή την ιστορία.  Οι επαφές που έκανε ο μέτοχος του τριφυλλιού ως εγγυητής είχαν να κάνουν για δάνειο 12 εκ ευρώ το οποίο τουλάχιστον εν Ελλάδι δείχνει να μην προχωράει παρά τις πολύπλευρες επαφές του με τράπεζες. Προς τιμή του βγήκε μπροστά από την αγάπη του για τον σύλλογο. Τα χρήματα αυτά θα ξελάσπωναν τον Παναθηναϊκό ενόψει της παρουσίας - απολογίας των πρασίνων στην Νιόν για τα 2,4 εκ ευρώ των οφειλών τους μέχρι τέλος του μήνα. Ωστόσο όλα δείχνουν πως το θέμα κολλάει.
Εξ αρχής ο Αδαμάντιος Πολέμης προσπάθησε με τη σοβαρότητα του να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Ξεκινώντας από όλους τους μετόχους και φθάνοντας μέχρι τον Τζίγκερ , βρίσκει κλειστές πόρτες. Ο ίδιος αν ήθελε έχει τη δυνατότητα να πάρει τα ηνία του συλλόγου. Απλά δεν θέλει.
Αν δεν πάρει δάνειο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα με αναστολή, δηλαδή μέχρι νεωτέρας. Το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου ακόμη κι αν ξεπεραστεί η ποινή στην παράταση, μέχρι της 31 Μαρτίου, ο Παναθηναϊκός θα έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι.
Sultan Al Saunt:Το κάστρο του αθλητικού νομοσχεδίου έπεσε αλλά ο Αλ Σαούντ απέσυρε το ενδιαφέρον του ανεπίσημα και φεύγει όπως όλα δείχνουν με ...πράσινα άλογα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η οικογένεια του δεν τον στηρίζει στην φιλοδοξία του να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό. Έφαγε κατά το λαϊκότερο “πόρτα” . Ο ίδιος από μόνος του δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να σηκώσει στις πλάτες του στον Παναθηναϊκό. Τα 15 εκ τα έχει μετά όμως τι; Η αλήθεια είναι πως στην υπόθεση έχουν μπλεχτεί τόσοι διαμεσολαβητές που δεν μπορεί να βγάλει άκρη κανείς εύκολα. Υπάρχουν ακόμη πηγές που κάνουν λόγο για ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτεία και το νομικό επιτελείο του Τζίγκερ αλλά πλέον τα πάντα αμφισβητούνται και λογικά... Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Άραβες θέλουν τον Παναθηναϊκό “πακέτο” με άλλες δουλειές στην Ελλάδα που επίσης φαίνεται να κολλάνε.
Όλο αυτόν καιρό έψαχνε για συμπαίκτες που δεν βρήκε.  Ένας Ελληνοαμερικανός, ονόματι Τόνι και ένας Αιγύπτιος, ονόματι Μωχάμετ που είχαν ανοιχτή γραμμή με Τζέντα και Αθήνα , ενεπλάκησαν τα τελευταία 24ωρα για να γίνει η δουλειά ως διαμεσολαβητές. Προσπάθησαν ακόμη και να φέρουν στην Αθήνα εκπρόσωπο του και τον ίδιο, αλλά δεν προχώρησαν το deal. Συμπαίκτες δεν βρέθηκαν και τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα.
Τσάκας: Ο Βλάσης Τσάκας δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του. Η Δευτέρα έγινε Τρίτη. Η Τρίτη, Τετάρτη - Πέμπτη και με αυτόν τον τρόπο το θέμα δεν προχωρά θετικά ή αρνητικά και έτσι κρατά σε αγωνία έναν ολόκληρο κόσμο...
Αναφορικά με  την κατάθεση νέας πρότασης υπάρχει και η αργία στη Σαουδική Αραβία οπότε... Μην ξεχνάμε πέρασαν πλέον όλες οι διαδικασίες... Μεμοράντουμ, οικονομικός έλεγχος και λείπει το βασικότερο συστατικό της συνταγής τα... χρήματα. Δεν πείθει πλέον η ιστορία κανέναν εντός Παναθηναϊκού, απλά δεν υπάρχει και κάτι άλλο στον ορίζοντα.

Ο Βλάσης Τσάκας τα έχει... σπάσει με τον Αλ Σαούντ εδώ και αρκετό καιρό. Λένε οι πληροφορίες ότι οι σχέσεις τους είναι ψυχρές ελέω οικονομικών διαφορών και κάποιον δημοσίων τοποθετήσεων που δεν άρεσαν στην πλευρά του Σαουδάραβα. Για αυτό το λόγο ο Έλληνας μάνατζερ άλλαξε ρότα προς άλλους επενδυτές και το αντίστροφο.

Η πληροφόρηση από την Σαουδική Αραβία κάνει λόγο πλέον και για αποστασιοποίηση της Πριγκίπισσας από την υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται πως δημιουργήθηκε θέμα με την παρουσία της στην Ελλάδα και την εμπλοκή της στα χωράφια άλλου σαουδάραβα (Αλ Σαουντ) κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο στην βασιλική οικογένεια και έτσι δέχτηκε συστάσεις. Συν τις άλλοις, δύσκολα μπορεί από τη Σαουδική Αραβία να βγάλει τόσα χρήματα εκτός χώρας μια γυναίκα βάσει της γενικότερης φιλοσοφίας που επικρατεί. Η Νούρα όταν βρέθηκε στην Ελλάδα παράλληλα στη χώρας μας ήταν και ο Μπάσεμ που έμαθε την άφιξή της. Έτσι, πληροφόρησε τον Αλ Σαούντ και το θέμα πήρε διαστάσεις. Πλέον ή πάμε για άλλο Σεΐχη ή για τίποτα...
Βασιλόπουλος: «Αγαπάω πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό και εγώ και η οικογένειά μου. Όμως δεν πρόκειται να αναμιχθώ στα διοικητικά του Παναθηναϊκού»είπε ο Φαρμακοβιομήχανος Τίτος Βασιλόπουλος και έβαλε τέλος στα σενάρια εμπλοκής του στα διοικητικά δρώμενα. 
Μάλιστα είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας προ διμήνου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο αλλά δεν κατέληξαν πουθενά ως συμπαίκτες. Μπορεί να αγαπάει τον Παναθηναϊκό ακόμη και να ταξιδεύει με την ομάδα αλλά ως εκεί...  Ως εκ τούτου έσβησε πριν καν αρχίσει το εν λόγω σενάριο.

Βγενόπουλος-Τζίγκερ: Το ότι οι σχέσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν είναι καλές δεν αποτελεί είδηση. Ο ένας δεν εμπιστεύεται καν τον άλλο. Για αυτό και το θέμα της ΓΗΠΕΛ ελέγχεται -εκατέρωθεν - κατά πόσο ισχύει η ισοδυναμεί με ένα επικοινωνιακό τρικ. Δεν κινείται ο Τζίγκερ άλλα ούτε και ο "Βγενό¨. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με διεθνές ρεζιλίκι και εμείς θα μείνουμε με την απορία ενώ μαδάμε την μαργαρίτα της ΓΗΠΕΛ...

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, μέσω κύκλων του, επιβεβαίωσε πως δεν ασχολείται πλέον με τον Παναθηναϊκό και ισχύει.  Ο Τζίγκερ έχει ξενερώσει με τον Παναθηναϊκό, βασικά με όσους τον έβριζαν στον Παναθηναϊκό ενώ πλήρωνε. Ναι μεν φέρει τη σφραγίδα του τυπικά η ΠΑΕ, αλλά δεν τον νοιάζει τούτη την ώρα. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλει έστω κι ένα ευρώ, ενώ πολύ δύσκολα θα εμπλακεί ακόμη κι αν ο σύλλογος φτάσει μέχρι το Πρωτοδικείο. Τόσο αποστασιοποιημένος είναι. 
Πολλά στελέχη της ΠΑΕ τον προσέγγισαν και όλοι μα όλοι βρήκαν κλειστές πόρτες. Μάλιστα άλλαξαν και τα δεδομένα τα τελευταία 24ωρα, κι ως προς τους ξένους επενδυτές σύμφωνα με το νομικό επιτελείο του. Έτσι. διαμήνυσε πως μετά την αλλαγή του νόμου δεν τον ικανοποιεί πλέον τα χρήματα να μπουν σε δεσμευμένο λογαριασμό (δεν έχει νόημα) και να απορροφηθούν με την ΑΜΚ. Πλέον, ζητάει να μπουν απευθείας σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας “ζεστά”  ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα και να παραδώσει επίσης άμεσα τις μετοχές στους επενδυτές προκειμένου να πάνε ως αφεντικά στη Γ.Σ. της 9ης Μαρτίου.
Από την πλευρά του ο Βγενόπουλος έχει χρήματα και θέλει να βοηθήσει, αλλά είναι πραγματικά μόνος του αν και αναζήτησε συμπαίκτες. Ενημέρωσε εδώ και καιρό τον Γόντικα παραδίδοντας και την επιστολή για τις προθέσεις του. Προσέγγισε αρκετά δυνατά ονόματα όπως την Φράγκου την εφοπλήστρια, τον Βασιλοπουλο, αλλά μέχρι τώρα δεν βρήκε κάτι αξιόλογο. Λογικά ως μόνος έχει ταβάνι στα οικονομικά δεδομένα και το έχει παραδεχτεί δημοσίως. Μετά το δάνειο δείχνει να αποτελεί την μόνη λύση που εγγυάται το μέλλον του Παναθηναϊκού αλλά τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν γεννούν πολλά ερωτηματικά. Υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά" και ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις...
Τα χρήματα των μεταγραφών που προσφέρει είναι σαν να μην τα προσέφερε καθώς γνώριζε πως οι πράσινοι αν δεν αποπληρώσουν τα χρωστούμενα στους υπάρχοντες παίκτες δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφή ενώ υπάρχει και η ΟΥΕΦΑ που απαιτεί πρώτιστα οφειλόμενα συμβολαίων και μετά μεταγραφές. Δεν έχει νόημα να προσθέσεις κι άλλο βάρος ενώ ήδη χρωστάς.
Νέοι επενδυτές; Τι
ς τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για νέους επενδυτές αγνώστων λοιπόν στοιχείων. Όχι Σαουδάραβες ή Ρώσους ή Κινέζους. Ίσως να γίνει κάποια έκπληξη από εκεί που δεν το περιμένουμε. Δεν θα τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία σε αντίθεση με τις υπόλοιπες. 
Αυτά τα ολίγα λοιπόν για τα διοικητικά με τη ελπίδα να έχουμε σύντομα οριστικές εξελίξεις...
Share on Google Plus

About Professor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας - Σας ευχαριστούμε