Recent

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

O νέος Παναθηναικός είναι εδώ με πολλά κιλά ... αστέρια!!! (VIDEO)

Καλησπέρα στην παρέα. Μια πολύ όμορφη μέρα ξημέρωσε σήμερα μετά την μεγάλη χθεσινή νίκη του Παναθηναικού απέναντι στη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη. Μια νίκη που σφυρηλατεί χαρακτήρες και ομάδες. Μια νίκη που ήρθε κόντρα σε μια εχθρική διαιτησία που έστειλε τη Ρεάλ 35 φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Μια νίκη που ήρθε με πλάνο, υπομονή και κατάθεση ψυχής. Δεν έχασε η Ρεάλ το παιχνίδι αλλά το κέρδισε ο Παναθηναικός. Γιατί η μία ομάδα παίζει μπάσκετ σκεπτόμενο και με αρχές και η άλλη βασίζεται στις ατομικές εξάρσεις. Όσοι παρακολουθείτε ευρωλίγκα χρόνια τώρα σε ποια δίνετε περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στο Final 4; Κάτι μας χρωστούσε η τύχη φέτος και νομίζω σιγά σιγά θα μας το γυρίσει πίσω.
Ο Παναθηναικός για μένα είναι ήδη στους 8 και θα κυνηγήσει το καλύτερο που μπορεί στα επόμενα δύο παιχνίδια με Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η φετινή χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη για μια νέα ομάδα που έχει αλλάξει τα πάντα σχεδόν και έχει μειώσει κατά το ήμισυ το μπάτζετ της. Η κατάκτηση του κυπέλλου και το χτεσινό τεράστιο διπλό στη Μαδρίτη αποτελούν μέχρι στιγμής τα κερασάκια στην τούρτα μέχρι τα επόμενα. Και ο νοών νοείτω. Σαφώς και θα απονείμω τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη γιατί σε γενικές γραμμές έκανε ένα πολύ καλό κοουτσάρισμα και του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο από τη νίκη. Στα αγωνιστικά απλά εκπληκτικός ο Τσαρτσαρής που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι εδώ και πάρα πολύ καιρό και στυλοβάτες του οι Διαμαντίδης και Ούκιτς. Για τον Ούκιτς να πω ότι πραγματικά βλέπω έναν τελείως διαφορετικό παίκτη και ειλικρινά χαίρομαι που δικαιώνει την εμπιστοσύνη που του έδειξα όταν οι περισσότεροι τον έκραζαν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναικός χτές κέρδισε με 3 παίκτες επιθετικά αλλά όλοι βοήθησαν στον αμυντικό τομέα με τον Παναθηναικό πια να είναι μακράν η καλύτερη άμυνα της Ευρώπης. Θέλετε να πάμε τώρα και στα σενάρια της τελικής μας κατάταξης στον όμιλο; Ας τα δούμε συνοπτικά...

Τέταρτη θέση αν: Αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ και στο φινάλε του Top-16 χάσει στο ΟΑΚΑ από την ΤΣΣΚΑ τότε θα πάρει την τέταρτη θέση του ομίλου. Αυτό σημαίνει πως θα παίξει στα πλέι οφ με τη Μπαρτσελόνα που έχει πάρει την πρώτη θέση στον άλλο όμιλο.

Τρίτη θέση αν: Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση, θα πρέπει αρχικά να κάνει δύο νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια. Μόνο έτσι θα μπορεί να περιμένει ενδεχομένως στραβοπατήματα κάποιων από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του. Όπως μπορείτε να δείτε και πιο κάτω το άσχημα για τους «πράσινους» είναι πως έχουν μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και με τη Ρεάλ και με την Εφές.
Ωστόσο «ελπίζει» μόνο σε τριπλή ισοβαθμία με τη Ρεάλ και την Εφές αρκεί οι Τούρκοι να κερδίσουν και μέσα στη Μαδρίτη έτσι ώστε να αφήσουν τους Ισπανούς στο 0-2 και συνολικά στο 1-3 σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, τη στιγμή που η Εφές θα έχει 3-1 και ο Παναθηναϊκός 2-3 οπότε και θα είναι δεύτερος. Ωστόσο ακόμα και ως σενάριο το συγκεκριμένο μοιάζει αρκετά δύσκολο.

Πλεονέκτημα έδρας αν: Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να έχει πλεονέκτημα έδρας, ανεξαρτήτου έδρας, θα πρέπει αρχικά να κάνει εκείνος το 2 στα 2 αλλά και να καλύψει το -17. Έτσι θα θέλει είτε την Εφές να κάνει δύο νίκες και τη Ρεάλ δύο ήττες, είτε το αντίστροφο. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να μην χρειάζεται καν το +17, αρκεί να έχει κάνει δύο ήττες η ΤΣΣΚΑ.

Τετραπλή ισοβαθμία αν: Πολλές πιθανότητες βάσει του προγράμματος έχει το σενάριο που θέλει τις τέσσερις ομάδες που θα περάσουν στα πλέι οφ να έχουν την ίδια συγκομιδή, 24 βαθμούς. Για να συμβεί αυτό πρέπει την επόμενη εβδομάδα η ΤΣΣΚΑ να επικρατήσει της Ρεάλ στη Μόσχα, η Εφές στην Πόλη της Μάλαγα και ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας της Μπάμπεργκ. Παράλληλα στο φινάλε η Ρεάλ να επιβληθεί εντός έδρας της Εφές και ο Παναθηναϊκός της ΤΣΣΚΑ.

Σε αυτή την περίπτωση και επειδή οι ομάδες θα έχουν ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ρόλο θα παίξει το goal average στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αυτή τη στιγμή και με τρεις αγώνες (μεταξύ τους) να απομένουν έχουν: ΤΣΣΚΑ +25, Ρεάλ +9, Εφές -13, Παναθηναϊκός -21.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός την τελευταία θέση θα πρέπει είτε να κερδίσει με μεγάλο σκορ την ΤΣΣΚΑ στο φινάλε είτε να χάσει με μεγάλη διαφορά η Εφές στη Μαδρίτη. Θεωρητικά μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω αλλά χρειάζεται μια ευρεία νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Ρεάλ και επίσης μια δική του νίκη με μεγάλη διαφορά επί της ΤΣΣΚΑ. Αυτό το σενάριο θα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρο μετά και από τη διεξαγωγή της προτελευταίας αγωνιστικής.

Share on Google Plus

About Professor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 σχόλια:

  1. ΜΑΤ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΧΘΕΣ! ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!! ΠΑΜΕ ΣΤΑ PLAY OFF ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Κ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με οποιον και να τυχουμαι εμεις θα τον σκισουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το σχόλιό σας - Σας ευχαριστούμε