Recent

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σεβασμός και αναγνώριση στον...Panathinaikos

Εκτενή αναφορά κάνει η ιστοσελίδα της Καταλωνίας El Periodico στις επικείμενες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα..Κι μιλάει με ιδιαίτερο σεβασμό για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια..Αναλυτικά τα όσα αναφέρει..«Παναθηναϊκός, ένα κλαμπ με μεγάλη παράδοση στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος στο αφιέρωμα των Ισπανών που συνεχίζουν: «Τα γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ ήταν απαραίτητα για να πάρει ο Παναθηναϊκός τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα από τον αιώνιο αντίπαλο του, Ολυμπιακό. Για έξι χρόνια, αυτός ο σύλλογος ο οποίος έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητρίων το 1971 με τον Άγιαξ, δεν είχε γευτεί την επιτυχία ενός εγχώριου τίτλου, εξαιτίας του εχθρού του. Ο Παναθηναϊκός, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες, συναγωνίζεται πάντα με τρεις αντιπάλους, μερικές και τέσσερις, τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη. Οι υπόλοιποι απλά επιβιώνουν. Ο Παναθηναϊκός κοουτσάρεται από τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος εμπιστεύεται ορισμένους παλιούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εκτελούν πιστά τις οδηγίες του. Διατηρεί στο ρόστερ του δυο πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, και τον Βραζιλιάνο Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον σπουδαιότερο από τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Οι Γάλλοι Σισέ, Γκοβού, Καντέ και Μπουμσόνγκ, το τελευταίο απόκτημα των Ελλήνων από τη Λυών, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δομή του ελληνικού συλλόγου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία του Γιόσου Σαριέγκι και Γιούρκα Σεϊταρίδη που έχουν παίξει σε Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης».
Κλείνοντας οι Ισπανοί αναφέρονται στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. «Το παιχνίδι της ομάδας του Νιόπλια βασίζεται στην κατοχή της μπάλας, στην ταχύτητα στο τρανζίσιον και περισσότερο απ' όλα, στο πάθος που ξεχειλίζει υπέρμετρα από τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου», αναφέρουν και συμπληρώνουν: «Είναι πολύ δύσκολο να αιφνιδιάσεις τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Αθήνα στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει καν σκοράρει. Όλα τα τέρματα της έχουν επιτευχθεί στο Καμπ Νου».
Share on Google Plus

About Professor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας - Σας ευχαριστούμε