Recent

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Γιατί πρέπει να φύγει η οικογένεια


Θα ήθελα να γράψω τα τραγικότερα λάθη που έκανε η οικογένεια τα τελευταία 15 χρόνια στην ομάδα.
Και ελπίζουμε σε λίγες μέρες να είναι παρελθόν και κακή ανάμνηση.

1)Το 1996 μετά απ τη μεγαλειώδη πορεία στους "4" και με τα πακέτα που ήρθαν απ το Τσ.Λ. ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αντί να φτιάξει ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ με 2-3 μεταγραφές-δυναμίτη και να φάει ο Ολυμπιακός τη σκόνη μας για πολλά ακόμη χρόνια, ΠΑΡΑΤΗΣΕ τελικά την ομάδα στο έλεός της. Απορία όλων ήταν που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά και γιατί δεν επενδύθηκαν στην ομάδα που επί 2 χρόνια πήρε 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και θάμπωσε την Ευρώπη.
2)Η περίοδος ‘96-‘99 ήταν μαύρη-κατάμαυρη. Και λόγω της παράγκας του Κοκκαλιάρη και του θείου που αλώνιζε με την ανοχή(ή και σύμπραξη..???) της οικογένειας αλλά και λόγω της πλήρους απαξίωσης του ρόστερ. Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα τελειώναμε με 8 και 9 παίχτες και ήρθαν ποδοσφαιριστές που ούτε σε 5 επί 5 δεν θα έπαιζαν.
3)Το 2000 αντί να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τον αείμνηστο Γ.Κυράστα που έθεσε τις βάσεις της ομάδας που καθιερώθηκε σε Ευρώπη την περίοδο ‘00-‘04 τον ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!Εγκληματικό. Έχεις βρει έναν προπονητή με τον οποίο έπαιξες ΜΠΑΛΑΡΑ(σου έκλεψαν στην κυριολεξία το πρωτάθλημα αλλά δεν ίδρωσε τα αυτάκι τους) και αντί να του δώσεις εν λευκώ το κλειδί της Παιανίας, τον στέλνεις. «Το μοναστήρι να ‘ναι καλά»…
Μάιος 2000:Περνάμε στην εποχή Τζίγγερ.
4)Ο Παναθηναικός καταφέρνει βασιζόμενος στη δουλειά του Κυράστα(και τις 2 σεζόν του) και με κάποιες ελάχιστες καλές κινήσεις από ονόματα όπως του Σόουζα(στην Ευρώπη βοήθησε πολύ),Βλάοβιτς και του Κωνσταντίνου να φτιάξει μια μαγιά που έκανε μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη αλλά την καταλήστεψαν πάλι στην Ελλάδα κλέβοντάς μας τα πρωταθλήματα του ’02 και του ’03. Η αδιαφορία του Τζίγγερ για την ομάδα φάνηκε από τότε, πριν καταντήσει διαχρονική, από την στάση του πριν το ματς της Ριζούπολης. Όλοι ξέραμε και διαβάζαμε μέρες πριν τι ετοίμαζαν οι άλλοι και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Οι Κωνσταντίνου και κηπουρός έπαιζαν μποξ στα αποδυτήρια με μπράβους, κανείς δεν έκανε προθέρμανση και γενικά κανείς από την αποστολή δεν ασχολήθηκε με ποδόσφαιρο παρά να σώσουν τα κεφάλια τους. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ ΑΦΑΝΤΗ.
5)Η φουρνιά που επί 3 συνεχόμενες χρονιές έφτασε να παίζει άνοιξη στην Ευρώπη(οι 2 σε 8άδα), κατέκτησε το νταμπλ του ’04 και στελέχωσε την Εθνική του Euro ξηλώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
Είναι η 2η φορά από 1996 που ότι καλό δημιουργήθηκε, ξηλώθηκε αντί να γιγαντωθεί.
6)Απορία δικιά μου και πολλών πιστεύω είναι γιατί δεν μπήκαν τα λεφτά των Ευρωπαικών παρουσιών μας μεταξύ ‘00-’06 στην ομάδα. Συνεχόμενες παρουσίες και πάρα πολλά λεφτά από έσοδα του Τσ.Λ. αλλά επενδύσεις ούτε για αστείο. Μην δεν βγουν οι ισολογισμοί
Ηχηρές μεταγραφές?Μηδαμινές.Κωνταντίνου, Βλάοβιτς, Σοόυζα,Σάλπι.
Σαπάκια και προπονητές της πλάκας?Μπόλικα.
 7) Η περίοδος ’05-’08 επίσης μαύρη και κατάμαυρη. Ούτε Ευρώπη,ούτε Ελλάδα. Το απόλυτο τίποτα. Οι ισολογισμοί να ‘ναι καλά, γι’ αυτό φάγαμε στη μάπα Σκάζνι,Μπάκε,Ρανγκουέλ,Μπίδη,Τόργκελε κτλ. και ο κόσμος έμεινε μακριά απ’ το γήπεδο όσο ποτέ άλλοτε.
8) Τέλος, ποιος έβαλε φυτίλια στην πολυμετοχικότητα δεν χρειάζεται πολύ κουβέντα πέραν του ότι ξηλώθηκε η ομάδα του νταμπλ. Εδώ ήταν ηταν η 3η φορά που ξηλώθηκε ομάδα που πέτυχε από το 1996.
Απλά θέλω να πω ότι τελικά ο χειρότερος κακοδιαχειριστής αποδείχτηκε ο ίδιος ο «εγγυητής». Το καλοκαίρι του ’10 που ανέλαβε ξανά η ο ομάδα είχε στα ταμεία της χρήματα και περίμενε τα έσοδα από Τσ.Λ. Δυο χρόνια μετά κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης με προοπτική Πρωτοδικείου. Οι δικές του πρακτικές μας έφτασαν εδώ.
9)O Γιάννης ποτέ δεν ήξερε και ποτέ δεν έμαθε ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και πάντα κοιτούσε τους ισολογισμούς και ποτέ παίχτες, προπονητές, τίτλους ή την εξέδρα. Έχανε την ουσία δηλαδή του αθλήματος(που είναι προσπαθώ να φτιάξω την καλύτερη ομάδα για να κερδίσω). Δεν είχε την παραμικρή επαφή με το αντικείμενο. Τα αμάξια αγαπούσε πάντα.
Tου Τζίγγερ κανείς δεν του ζήτησε να βάλει χρήματα. Άλλωστε δεν ήταν ποτέ το φόρτε του.Γιατί αντιδράει σαν να τον παρακαλάμε να μείνει?”Δεν ασχολούμαι” λέει. Μα αυτό θέλουμε κι εμείς.Να πάει στο δικηγορικό γραφείο, να ξεπαρκάρει τις μετοχές, να πάει στη Γ.Σ., να ψηφίσει την ΑΜΚ, να πάρει τη ΓΗΠΕΛ και να ΜΗΝ ασχοληθεί ποτέ ξανά…
Ζητάμε πολλά?
Share on Google Plus

About GATE 13

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Κάντε το σχόλιό σας - Σας ευχαριστούμε