Recent

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

H χειρότερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας του!

Από χτες έχουν αρχίσει και πλανώνται πολλά ερωτήματα. Είναι ένα τέλος της αυτοκρατορίας του Παναθηναικού; Φταίει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Κάνει ο Πεδουλάκης για τον Παναθηναικό; Είναι αρκετοί παίκτες λίγοι για μια τόση μεγάλη ομάδα; Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή ο εξάστερος Παναθηναικός περνάει την πιο μεγάλη κρίση στη σύγχρονη ιστορία του και νομίζω θα συμφωνίσουμε όλοι σε αυτό. Δεν είναι μόνο οι τρείς σερί ήττες που είχε καιρό να κάνει ο Παναθηναικός και δη από το 2008. Δεν είναι το απόλυτο μηδενικό του Διαμαντίδη που είχε να συμβεί από το 2009. Είναι πολλά πιο σύνθετα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα και τα οποία απαιτούν άμεση λύση. Το σημαντικότερο όμως για μένα πρόβλημα που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι άρχισε να κλονίζεται η υγιής σχέση διοίκησης- ομάδας - κόσμου μετά και τη χθεσινή γιούχα στο ΟΑΚΑ.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή θεωρώ ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την αλλαγή διοίκησης το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παίρνει ένα βαρύ χρίσμα και προσπαθεί να ξεκινήσει τη νέα εποχή του Παναθηναικού πέφτοντας σε λάθη. Μεγαλύτερο λάθος από την απόφαση να αφήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φύγει δεν υπάρχει. Επιπλέον και άμεση συνέπεια του γεγονότος αυτού ήταν να φύγουν πολλοί παίκτες από την ομάδα που ήταν ο κορμός της. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η μείωση του μπάτζετ και εδώ φαίνεται να ταιριάζει το ρητό ότι πληρώνεις παίρνεις έχοντας όμως και αυτό της εξαιρέσεις του όπως είδαμε και πέρσι. Για μένα κάνει μεγάλο λάθος ο Δημήτρης φέρνοντας στον πάγκο του Παναθηναικού τον Αργύρη Πεδουλάκη όχι τόσο γιατί είναι τόσο κακός προπονητής όσο γιατί δεν έχει την εμπειρία από τόσο υψηλό επίπεδο και δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα τους όποιους κραδασμούς στα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα.
Πάμε λοιπόν στο κεφάλαιο προπονητής. Με αποκορύφωμα το χτεσινό παιχνίδι σχημάτισα πλέον την άποψη ότι αυτός ο προπονητής είναι πολύ λίγος για τον Παναθηναικό μας. Λάθη στη διαχείρηση του παιχνιδιού, αδυναμία να δείξει κάποιο επιθετικό σύστημα ειδικά όταν λείπει ο Σχορτσιανίτης και πολύ ευάλωτη αμυντική γραμμή είναι οι τρεις βασικοί άξονες προβλημάτων στον Παναθηναικό. Ο εξάστερος πιο πολύ θυμίζει ομάδα αλάνας παρά ομάδα μηχανάκι που την είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Ο κάθε παίκτης είτε θα δοκιμάσει τραβηγμένη επιθετική προσπάθεια είτε θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί την μπάλα για να αποποιηθεί την όποια ευθύνη μιας άστοχης προσπάθειας. Επιπλέον φαίνεται ότι δεν μπορεί να δουλέψει ούτε στον τομέα ψυχολογίας στην ομάδα η οποία βρίσκεται στο σημείο μηδέν αυτή τη στιγμή.
Και περνώντας στους παίκτες οι οποίοι δείχνουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των 6 αστεριών που και στην πράξη αποδεικνύεται πολύ μεγάλο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δύο παίκτες έμειναν από την περσινή ομάδα ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής προσπαθώντας να βάλουν στο κλίμα και τους υπόλοιπους. Το θέμα είναι ότι αυτό αποδεικνύεται πολύ δύσκολο και μέχρι στιγμής δείχνουν να έχουν παρασυρθεί από την μετριότητα των υπολοίπων. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναικός και συγκεκριμένα ο Πεδουλάκης έχει αστοχήσει και στις 3 επιλογές των Αμερικανών πράγμα που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ομάδα. Οι μοναδικές μεταγραφές που αγγίζουν επίπεδο Παναθηναικού είναι ο Μασιούλης, ο Λάσμε και οι Σχορτσιανίτης και Ούκιτς με τις ιδιαιτερότητες που τους διακατέχουν στο επιθετικό και αμυντικό τους παιχνίδι. Οι υπόλοιποι είναι παίκτες που δεν μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα στην παρούσα φάση και ουσιατικά δεν βοηθάνε καθόλου την ομάδα.
Θα μου πείτε καλά όλα αυτά αλλά τι γίνεται από εδώ και πέρα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Με τη χθεσινή ήττα κινδυνεύουμε σοβαρά να μιμηθούμε την ΤΣΣΚΑ του 2011 και να μείνουμε εκτός ΤΟΠ16 κάτι που ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Η ομάδα για μένα θέλει και αλλαγή προπονητή και μεταγραφές ποιότητας και Ελλήνων και ξένων. Το θέμα είναι τι υπάρχει στην αγορά και τι χρήμα υπάρχει στις τσέπες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Με παίκτες από τρίτο και τέταρτο ράφι ούτε με προπονητή τον Ομπράντοβιτς δεν έχεις τύχη για πολλά και το είχαμε βιώσει στις περιόδους 2003-2005. 
Σίγουρα σε μια νέα κατάσταση θα γίνουν λάθη μέχρι να βρεθεί πάλι το σωστό μοντέλο αλλά είναι κρίμα αφού το είχες βρεί να το αφήνεις να φύγει έτσι. Το επόμενο παιχνίδι με τη Ρεάλ είναι πολύ δύσκολο αλλά προσωπικά δεν βλέπω πως ο Παναθηναικός έτσι όπως παρουσιάζεται μπορεί να το κερδίσει. Η υπομονή του κόσμου που έχει μάθει σε νίκες και μεγαλεία αρχίζει να εξαντλείται και αυτό πρέπει να το λάβουν καλά υπόψιν τους στη διοίκηση για να μην έχουμε φαινόμενα ποδοσφαίρου. Είναι κρίμα  μια τόσο όμορφη σχέση που είχε δημιουργηθεί στο ΟΑΚΑ να χαλάσει! 
Share on Google Plus

About Professor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Καλησπερα αδερφε.
    Συμφωνω με τα περισσοτερα που γραφεις.
    Για Πεδουλακη:Η προσληψη του περιειχε ρισκο και το ξεραμε ολοι γτ οχι μονο αναλαμβανει πρωτη φορα στην καριερα του μια μεγαλη ομαδα αλλα πρεπει να την φτιαξει κι απ'την αρχη κι εχει ενα δοξασμενο παρελθον με μεγαλεια που αναποφευκτα θα γινονται συγκρισεις.Οκ ειναι λιγος για τον ΠΑΟ αυτο δειχνει μεχρι στιγμης,τι επιλογες ομως υπηρχαν το καλοκαιρι?Ο Μεσινα απο βοηθος στο ΝΒΑ γυρισε στην ΤΣΣΚΑ Μοσχας,ο Πιανιτζιανι μετα απο χρονια στην Σιενα πηγε στα εκατομμυρια των Τουρκων.Μονο ο Βουγιοσεβιτς ηταν αξιολογος και διορθωσε με αν υπηρχε καποιος αλλος ικανος και τον αποριψαμε.
    Προσωπικα δεν θελω να σκεφτομαι οτι θα περασουμε στους 16 !!!Γτ με τετοια εικονα θα γινουμε ρεζιλι,ειναι το μονο σιγουρο.Προτιμαω να αποκλειστουμε.
    Το ρεζουμε και η ουσια του αρθρου σου ειναι στην εξης φραση,"το θέμα είναι τι υπάρχει στην αγορά και τι χρήμα υπάρχει στις τσέπες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου".Αν θελει να διωξει κουζινα και αστροναυτη και να φερει 2 καλους Αμερικανους,ειδικα στην περιφερεια που βγαζει ματι η ελλειψη εχει καλως και γι'αυτον που θα γλιτωσει τα μπινελικια αλλα πανω απ'ολα για τον Παναθηναικο.
    Κλεινοντας θελω να πω για τον μεγαλο Ζοτς οτι δεν ξερω αν εφυγε πρωτα γιατι δεν παει τον Δημητρη και μετα για το υψος του μπατζετ αλλα καλα εκανε κατα την αποψη μου,ποιους να κατσει να προπονησει ολοκληρος Ζοτς δουλευομαστε?Οσα κι αν εχουν ζησει οι οπαδοι,οσο αχαριστοι και να μην ειναι οταν παιζει η ομαδα ετσι και χανει με κατω τα χερια ειναι απολυτως λογικη η γιουχα.
    ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το σχόλιό σας - Σας ευχαριστούμε