Recent

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Ντόρτμουντ...ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση!

Πολλοί θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχει ένα άρθρο για την πρωταθλήτρια Γερμανίας σε μια καταπράσινη σελίδα. Θα σας εξηγήσω επακριβώς το γιατί. Η Ντόρτμουντ λοιπόν πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2002 και μέχρι το 2011 που ξαναστέφθηκε πρωταθλήτρια ήταν στην αφάνεια. Είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα παρότι έχε κόσμο που την στηρίζει και γεμίζει το γηπεδό της. Απόρροια των οικονομικών προβλημάτων ήταν να χάσει όλους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της και να βολοδέρνει στη μέση της βαθμολογίας όλα αυτά τα χρόνια μην ξέροντας τι θα πει Ευρώπη. Τί έκαναν λοιπόν οι ιθύνοντές της; Αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά σε ένα προπονητή και να εκμεταλλευτούν τις ακαδημίες της για να χτίσουν την καινούρια ομάδα. Νομίζω ότι δικαιώθηκαν απόλυτα καθώς αυτή τη στιγμή η Ντόρτμουντ είναι μία καλοδουλεμένη μηχανή από τον προπονητή της με νέα παιδιά-αστέρια που δουλεύτηκαν και εξελίχθηκαν εκτινάσσοντας την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η Ντόρτμουντ έχει σαρώσει τα πάντα τα τελευταία δύο χρόνια στη Γερμανία με χαρακτηριστική άνεση και φέτος κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη για να φτάσει πολύ ψηλά. Αυτό όμως δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Πριν έρθουν οι τίτλοι και οι επιτυχίες δούλεψε την ομάδα 2-3 χρόνια ο ίδιος προπονητής για να καταφέρει να παρουσιάσει αυτό το υπέροχο σύνολο. Μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις με αυτοματισμούς, ταχύτητα και φαντασία.
Αυτό το μονοπάτι λοιπόν πρέπει να ακολουθήσει και ο Παναθηναικός. Αφήνεις έναν προπονητή εκμεταλλέυεσαι τις ακαδημίες που σαν Παναθηναικός έχεις τις καλύτερες και χτίζεις μια ομάδα για τα επόμενα 2-3 χρόνια κάνοντας ταυτόχρονα προσεγμένες μεταγραφικές κινήσεις. Το μυστικό για τις επιτυχίες είναι η δουλειά και η οργάνωση. Άλλωστε οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται και πιο τρανό παράδειγμα από την Μάντσεστερ Σίτυ και τους 2 βαθμούς που έχει μαζέψει στο Τσάμπιονς Λίγκ δεν υπάρχει.



Share on Google Plus

About Professor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας - Σας ευχαριστούμε