Recent

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

H πρώτη αξιολόγηση των νέων!


Έχοντας δει σε κάποια παιχνίδια του τρεις νέους παίκτες του Παναθηναικού θα προσπαθήσουμε μαζί σας κιόλας να κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση για την μέχρι τώρα παρουσία τους και για το πόσο έχουν προσαρμοστεί ή όχι στην ομάδα και στα ζητούμενα του προπονητή. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, πριν κάνουμε την ανάλυση, ότι και οι τρεις είναι παίκτες με ποιότητα και έχουν ανεβάσει το επίπεδο του Παναθηναικού. Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι Μπάνκς και Καπόνο δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη ενώ ο Γκίστ έχει σημαντική εμπειρία στα ευρωπαικά παρκέ. Για πάμε λοιπόν σιγά σιγά να τους ακτινογραφήσουμε και θα ξεκινήσουμε με χρονική σειρά που ήρθαν στην ομάδα.

Μάρκους Μπάνκς


Είναι ο πρώτος από τους Αμερικανούς που ήρθαν στην ομάδα και ενώ αρχικά ήταν για να δοκιμαστεί ελέω της πολύμηνης απουσίας του από αγωνιστικό ρυθμό, όλα αυτά πήγαν περίπατο καθώς μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και συγκεκριμένα στο ματς φωτιά με την Καντού όπου ήταν πολύ θετικός. Δούλεψε σκληρά στις προπονήσεις για να βρει ρυθμό και φυσική κατάσταση και αυτό φάνηκε στους αγώνες του. Είναι παίκτης που δε διστάζει να πάρει ένα κρίσιμο σούτ και μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει σε αυτό τον τομέα αφού τα ποσοστά του από την περιφέρεια δεν είναι καθόλου άσχημα. Επίσης είναι πολύ δυνατός και στη διείσδυση. Στα αρνητικά του θα έλεγα μέχρι στιγμής ότι δεν βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι και την πάσα μέσα από τοίχο που μας έλεγαν οι Αμερικανοί την έχουμε δει ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα. Επιπλέον ακόμα δεν έχει συνηθίσει τον ευρωπαικό τρόπο παιχνιδιού και είναι επιρρεπής σε λάθη που μπορούν να κοστίσουν πολύ σοβαρά στην ομάδα από εδώ και πέρα που τα παιχνίδια είναι τελικοί. Αυτό το διάστημα κάνει την αναμενόμενη κοιλιά του αφού ξεκίνησε πολύ δυνατά. Κλείνοντας λοιπόν θα λέγαμε ότι είναι ένας ποιοτικός και θρασύς παίκτης που όμως για να μείνει και να κάνει καριέρα στον Παναθηναικό πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται πιο ευρωπαικά και να δημιουργεί περισσότερο.

Τζέισον Καπόνο

Ο δεύτερος της παρέας είναι λοιπόν ο Καπόνο. Αφού η μεταγραφή του πέρασε από σαράντα κύματα λόγω της περιπέτειας της γυναίκας του είναι πλέον μέλος του Παναθηναικού εκτιμώντας και την στάση που κράτησε σε όλο αυτό το πρόβλημα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλο. Ήρθε με τις συστάσεις ενός εκ των καλύτερων σουτέρ στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ  και όχι άδικα νομίζω αφού δείχνει εμπράκτως ότι είναι ένας ''δολοφόνος'' σουτέρ. Τα ποσοστά του μέχρι στιγμής είναι στο 50% στην ευρωλίγκα και στο 66,5% στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να είστε σίγουροι βέβαια ότι τα ποσοστά αυτά με την πάροδο του χρόνου θα αυξάνονται καθώς μιλάμε για ένα παίκτη με επίσης πολύ μεγάλη αγωνιστική απραξία που επιπλέον προσπαθεί να αφομοιώσει τον ευρωπαικό τρόπο παιχνιδιού και τα συστήματα του Παναθηναικού. Το θετικό είναι ότι εκτός από το σουτ προσφέρει και στη διμιουργία. Είναι ένας μπασκετικά έξυπνος παίκτης και αυτό τον βοηθάει να αντιλαμβάνεται καταστάσεις και ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι ο δεύτερος δημιουργός πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι ακόμα πίσω στη φυσική κατάσταση , ενώ θέλει λίγο δουλειά στην άμυνα και στον τρόπο που παίζεται στην ευρώπη. Μπαίνοντας όμως στα συστήματα θα γίνει πολύ καλύτερος ενώ φαίνεται ότι έχει πολύ καλή συνεργασία με τον Σχορτσιανίτη. Ο Σόφο αν ξαναβρεί την καλή του φόρμα θα μπορέσει να αξιοποιήσει περισσότερο τον Καπόνο.

Τζέιμς Γκίστ

Ο τελευταίος της παρέας αλλά όχι καταιδρωμένος. Η ανταλλαγή που έγινε με τον Άντι Πάνκο είναι σαφές ότι βετίωσε τον Παναθηναικό σε αρκετούς τομείς. Ο Γκίστ αγώνα με τον αγώνα δείχνει να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο δείχνοντάς μας τις ικανότητές του. Είναι ένας πολύ δυναμικός και αθλητικός παίκτης που πάιζει στο 4 αλλά μπορεί να δώσει και βοήθειες στο 5. Είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό και το γεγονός ότι παίζει χρόνια στην ευρώπη του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται πιο εύκολα καταστάσεις. Είναι παίκτης με γρήγορα πόδια που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην άμυνα ενώ και το σουτ του έξω από την περιφέρεια δεν είναι καθόλου άσχημο. Ακόμα είναι πολύ καινούριος και προσπαθεί να μπεί στη φιλοσοφία της ομάδας αλλά με τον καιρό θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει για χρόνια στον Παναθηναικό.

Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο σκανάρισμα των τριών Αμερικανών του Παναθηναικού. Βέβαια όσο έρχονται και πιο δύσκολα παιχνίδια θα δυσκολεύουν και τα κριτήρια που θα τους αξιολογούμε. Πάντως δείχνουν παίκτες με το ειδικό βάρος να κουβαλήσουν τον Παναθηναικό και σε μάτς που καίνε να αλλάξουν την ροή τους. Εσείς τι πιστεύετε; Περιμένουμε τα σχόλιά σας με την άποψή σας!

Share on Google Plus

About Professor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας - Σας ευχαριστούμε